segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 8 de maig del 2016

Refugiats, una altra vegada?




Com pot ser al món en què vivim, que quatre voluntaris, han fet més que 28 governants europeus?

La visita del Pare Francesc a l’illa grega de Lesbos demana a Europa i al món, que no els oblidin i donin una resposta al drama d’avui.

Oscar Camps, fundador de l’ONG: Proactiva Open Arms, critica el desplegament desproporcionat durant la visita del Pare Sant a l’illa, de mitjans de comunicació i de policia i comenta que la UE disposa de recursos materials per tot menys per solucionar el gran problema dels refugiats.




Com ja s´ha comentat moltes vegades, no sabem quants milers de refugiats hi ha , però no importa el nombre , sinó , que són persones amb rostre , noms i històries . 

En l´Envangeli de Joan 10, 27-30, es defineix tres verbs : escoltar , conèixer i seguir. 

Primer hem de saber escoltar. Què és escoltar? Escoltar és estar al costat de la gent que ens envolta , per saber que ens demanen i quines necessitats tenen. 

Pot ser nosaltres, no podem anar a l´illa de Lesbos, però si que a les nostres poblacions tenim persones amb necessitats que hem de conèixer , que és el segon verb que diu l’ evangeli.



Conèixer vol dir , que hem de compendre i saber relacionar-nos .

I l´ últim verb és seguir. Els cristians seguim a Jesús i ens identifiquem amb ell . I que vol di identificar-nos? Que els que creiem en ell , sempre ens obra una porta per acollir , estimar a cada persona i a cada grup humà tal com és i que hi ha en ell de bondat , d´honesdat, per què tots som refugiats i germans.




Julio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada