segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 25 de gener del 2015

CURS D'AGENTS DE PASTORAL

Tres homes, de la comunitat de Torrefarrera, van començar el passat setembre el CURS D’AGENTS PASTORALS, que cada any organitza l’IREL (Institut Superior de Ciències Religioses, de la Diòcesi de Lleida).



L’objectiu d’aquest curs és impartir adequada formació teològica, pastoral, espiritual i psicopedagògica a persones cristianes majors d’edat que se sentin cridades a exercir el ministeri d’Agents Pastorals (AP) en les comunitats eclesials existents en la diòcesi.

Aquest curs resta obert a qualsevol persona, home o dona, que vulgui aprofundir i potenciar la seva formació - vocació per posar-la al servei de l’Església.

Entrevistem breument a en Julio, Eugeni i l’Antoni:

Sou casats, solters, treballeu? 

J: Estic casat, tenim tres filles i treballo com autònom.

E: Casado, de profesión empresario

A: Estic casat i treballo. 

Perquè heu començat aquest curs? 

J: Perquè com a membre de l'Església estic cridat a participar a la Comunitat, per aquest motiu necessito la formació

E: Por que solo con preparación se puede servir con eficàcia y eficiència a la comunidad.

A: Per una il·lusió interior meva, per aprendre quelcom que després pugui transmetre als altresfidels de la meva comunitat.

Quin dia ho feu i a quines hores? Us dona molta feina? 

J: Els divendres a les 20 hores. Si que ens dona feina, però és gratificant

E: Los viernes de 20 h a 21 h 30´.Es un curso informativo que no implica trabajos complementarios.Es perfectamente asumible.

A: Els divendres. Més que feina em dona plaer assistir-hi.

De moment, que esteu aprenent de nou? 

J: Aprenem a tenir autoestima, a ser corresponsables, és a dir, en no creure que l'Església és només cosa de sacerdots, sinó que nosaltres també podem ser servidors

E: Actitudes,funciones,atribuciones de un agente pastoral,objetivos de una comunidad parroquial,autoestima y autoconocimiento,nivel de compromiso con nuestra fé.....

A: Cada divendres aprenem alguna cosa nova, però sobretot com he d’actuar com home creient , de cara a motivar amb l’exemple als altres.

El que apreneu, us servirà per aplicar-ho a la vida de la vostra comunitat? 

J: Per la seva descomptat que si, des de fa dos anys, ja tinc experiències en el meu entorn (família, treball, amics i comunitat).

E: Radicalmente sí, sobre todo al ayudarnos a descubrir nuestras capacidades y nuestras aptitudes idoneas de cara a servir a los demas miembros de la comunidad...

A: Confio en que si. Per això ho faig.

Quines tasques realitzeu actualment a la vostra parròquia? 

J: Formem grups del que necessita la comunitat, dirigits per Mn. Victor. En les celebracions de la Eucaristia, ens encarreguem de les lectures, col·lectes etc. Tenim un grup de Bíblia, Oració i col·laborem a Torrefarrera Solidària. 

E: Organizar grupo lectores en misa,grupo de oración,colaboración en caritas-Torrefarrera Solidaria, grupo de estudio de Bíblia...el grado de disponibilidad depende evidentemente de las exigencias que las obligaciones laborales nos reclamen,pero lo mas importante es que siempre estemos con espiritu de servicio a la comunidad y así mantener y acrecentar el verdadero significado de nuestra fé....

A: Els dissabtes faig de catequista d’infants, els dijous que puc col·laboro amb Torrefarrera Solidària, participo en un grup de Bíblia i estic a disposició del que calgui fer per la parròquia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada