segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 25 de gener del 2015

PER LA UNITAT DELS CRISTIANS: Baptisme, Escriptura i Esperit Sant





Del 18 al 25 de gener les parròquies de la nostra Unitat Pastoral ens afegirem a la pregària de l’octavari d’oració per la unitat dels cristians. Per la unitat que Jesús vol a la seva església: perquè siguin u com nosaltres som u. Joan 17, 22

L’Església de Jesucrist – una, santa, catòlica i apostòlica- apareix , de molt antic, com a trencada en moltes comunitats eclesials separades, sense comunió.

Els catòlics reconeixem en l’església catòlica la plenitud de l’església de Jesús: la Paraula de Déu, la successió apostòlica, la plenitud dels sagraments, la tradició autèntica... tot.

Però les altres esglésies i comunitats eclesials també viuen del Senyor i l’Esperit Sant obra en elles realment. L’ecumenisme- moviment dels cristians per la unitat visible de la sola església de Jesús- acollit i promogut per l’església catòlica té , entre altres aspectes la pregària i el coneixement i estima de la riquesa de Déu mostrada en les altres comunitats. 

Les esglésies de l’Ortodòxia ens mostren un meravellós patrimoni de litúrgia, la pregària constant (pregària de Jesús) i la tensió escatològica (espiritualitat monàstica ) amb una gran devoció a la Santa Mare de Déu.

En les esglésies i comunitats evangèliques – que en diem vulgarment protestants- nosaltres hi reconeixem el Baptisme, la Bíblia i l’Esperit Sant. Amb l’església anglicana, han desenvolupat una vivíssima vivència de la gràcia baptismal, el viure de la Paraula de Déu: pregada, coneguda, venerada i proclamada. I la confiança en l’Esperit Sant que porta a viure profundament la Gràcia: Déu que se’ns dóna.

Totes aquestes realitats són per a nosaltres catòlics com una crida a viure a fons la fe, el coneixement , estima i vivència de la Bíblia (per tal de conèixer de veritat Jesucrist –diu sant Jeroni-) i a viure en l’Esperit Sant el seu consol i el seu guiatge amb els dons i carismes .



A Alpicat, Torrefarrera i Rosselló pregarem aquest vuit dies. I que en aquesta ocasió fem una pregària de fe ben fonda escollint Jesús com a únic Senyor de la nostra/meva vida i com a únic i gran Salvador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada