segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 25 de gener del 2015

SÍNODE DE BISBES

LA VOCACIÓ I LA MISSIÓ DE LA FAMILIA A L’ESGLÉSIA I EN EL MON CONTEMPORANI


Tots recordarem, que el passat any el Sant pare va convocar un Sínode Bisbes per tractar els Desafiaments pastorals de la Família. Molts cristians tenien i tenen esperances posades en les decisions pastorals que es puguin prendre, quan les diferents fases del mateix, concloguin. Alguns temes són bastant genèrics, com ara la manera de atendre millor a les parelles que volen, en Crist, formar una nova família. Altres temes aixequen més expectació, com ara el divorciats tornats a casar o les persones amb distintes orientacions sexuals.

El Papa Francesc, va decidir donar a conèixer públicament la Relatio Synodi, que va finalitzar al 2014. Aquesta Relatio concloïa amb aquestes paraules:
“Las reflexiones propuestas, fruto del trabajo sinodal que tuvo lugar en un clima de gran libertad y en un estilo de escucha mutua, desean plantear cuestiones e indicar perspectivas que deberán ser maduradas y precisadas por la reflexión de las Iglesias locales durante el año que nos separa de la Asamblea General Ordinaria del Sínodo de los Obispos prevista para octubre de 2015” (Relatio Synodi, n. 62).



Així doncs, per preparar aquesta Assemblea General que es celebrarà el proper mes d’octubre, novament es consulta, a través d’un qüestionari, a totes les comunitats cristianes, de totes les diòcesis del mon. És tracta d’un nou exercici de sinodalitat que és important per visualitzar una Església que està atenta als problemes quotidians a de les persones concretes que formen les comunitats de base, als nostres pobles i ciutats.

La nostra Unitat Pastoral (Alpicat – Torrefarrera – Rosselló), també participarà en les respostes al qüestionari, que ha de realitzar-se abans de la primera quinzena de març. El Grup de Bíblia de la nostra Unitat, format per germans i germanes de les tres parròquies, serà l’encarregat de dur-ho a terme.

Ja us anirem informant!

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada