segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 5 de febrer del 2017

EL DÉU DELS CRISTIANS



Els cristians descobreixen Déu sobretot per mitjà de Jesucrist. Amb ell, Déu s’ha manifestat d’una manera definitiva. I és així perquè Jesús és Déu mateix fet home:

“A Déu ningú no l’ha vist mai: el seu Fill únic, que és Déu i està en el si del Pare, és qui l’ha revelat.” (Jn 1, 18)



Així els creients poden conèixer Déu i ho poden fer d’una manera nova perquè Jesús revela una imatge tangible de Déu. A través dels fets i les paraules de la seva vida, la seva mort i la seva resurrecció, Jesús ens va ensenyar a estimar Déu i les altres persones. Ell va fer plenament la voluntat del Pare i va dur a terme el seu projecte de salvació. Per això diem que és l’home perfecte, l’home autèntic, l’home nou. Sant Pau ja el presenta com l’autèntica imatge de Déu, i si les persones caiem en el pecat, seguint Jesús podem trobar la salvació.

Amb Jesús també va començar un món nou: el Regne de Déu. Totes les persones som cridades per Déu a ajudar a construir aquest nou món des d’aquest moment. Com? La vida dels cristians consisteix en un seguir Jesús. Però aquest seguiment no significa imitar exactament el que ell va dir o va fer, sinó seguir un estil de vida; ser com Ell, tenir els seus mateixos sentiments i actituds. 

Per als cristians Jesús és viu i és present en els creients i en la comunitat per mitjà de l’Esperit Sant. Crist viu en tots els qui el volen seguir. Amb l’ajut de l’Esperit Sant, els cristians col·laboren en el pla de Déu i construeixen dia a dia el seu Regne, seguint el model de Jesús. Aquest Esperit, que comunica l’amor del Pare, mou per exemple a ajudar, perdonar o denunciar les situacions d’injustícia i opressió que pateixen les persones, tal com va fer Jesús.

“Acomplerta l’obra que el Pare havia encarregat al Fill de realitzar a la terra, va ser tramès l’Esperit Sant [...]. L’Esperit habita en els cors dels fidels com en un temple, i en ells prega i dóna testimoniatge de l’adopció com a fills.” (Lumen Gentium, núm. 4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada