segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

dimarts, 28 de febrer de 2017

UNA NOVA RELIGIÓEl filòsof polonès Bauman, afirma, en el seu diagnòstic, que en la modernitat tot és líquid, evanescent, provisional, que el declivi de la família i de les comunitats locals, les condicions de treball i el trencament dels lligams religiosos han facilitat la pèrdua del sentit de comunitat i d’identificació.

Si observem en les nostres poblacions hem abraçat plenament UNA NOVA RELIGIÓ que fins i tot ens porta a una pràctica dominical en família que és el consum. El consum ha devingut un factor clau en les nostres societats, fins a arribar a un punt fins i tot dramàtic i malaltís: si no consumim no creixem,si no creixem no produïm riquesa. 

Així les famílies unides i alegres, opten per anar-se’n bona part del diumenge, als grans centres comercials, per comprar, dinar junts i passar el dia.

Aleshores les esglèsies s’han buidat i els centres comercials s’han omplert.


En moltes famílies durant la setmana, els dinars i sopars sempre falta algú de la casa, quasi no és parla, i els fills aprofiten per jugar als ordinadors,els videojocs i la televisió.

Això sí, el diumenge s’apleguen passejant i la família s’uneix comprant. És la imatge més del model de vida que ens està envaint.Julio Siurana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada