segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

dilluns, 1 de febrer del 2016

FOC I SUCRE



Hipapante. Que vol dir TROBADA. En diem la Candelera. Ciris i espelmes encesos.

Aquesta festa en principi és festa de Jesucrist. Que es troba al temple, amb la llei, amb dos profetes. Ell és la plenitud i el compliment de la llei i el destinatari de totes les profecies. En lligar aquesta festa del Senyor amb la purificació ritual de Maria, se subratllà el caràcter marià. I quan es van determinar processons en les principals festes de la Mare de Déu, aparegueren els ciris encesos. Per a nosaltres: Jesús ens ve a TROBAR. I s’entrega .”Aquí em teniu, Déu meu, vull fer la vostra voluntat”.



LA GOLA!



Sant Blai fou un bisbe i màrtir. En rigor, els relats del seus martiri són molt tardans.

Per un d’aquets miracles, el poble l’ha invocat com a protector de la salut de la gola.

Els aliments beneïts en aquest dia volen ser com un acte de pregària. Com un petit sagramental. Que vol dir un signe de fe i que depèn de la nostra fe i sinceritat en la pregària.

Alguns pobles han elaborat una sèrie de creences populars lligades als aliments beneïts. I les cristines ens porten dolçor i alleujament.

 

LES DONES I SANTA ÀGUEDA.



Màrtir antiga. Real i llegendària. Patrona de les dones a Aragó.

Avui també tenim dones santes. Màrtirs com la nena siriana que s’estima més morir que passar-se sense l’Eucaristia. Que han donat la vida al Senyor sense reserves. Màrtirs com les noies que guarden fidelment la virginitat fins al matrimoni. Testimonis de Jesús com les mares que donen la vida pels seus fills i per la família. Testimonis de Jesús com les dones que exerceixen la seva professió com un servei a Déu i als germans. Màrtirs com les dones viudes que fan la seva vida com una donació a Déu i als germans. Com les noies que segueixen Jesús radicalment en la vida religiosa.

Models de fe com les dones que són majoria a l’església. Com les catequistes, les que visiten els malalts, les que cuiden les coses del temple, les que posen pau, les que no diuen res contra ningú, que no porten xafarderies, ni murmuracions ni sospites negatives...

Les santes dones que són entre nosaltres : que són fidels a la pregària personal cada dia, que busquen la Paraula i l’Eucaristia, que fan adoració davant del Santíssim, que ajuden a Càritas (per exemple, Torrefarrera solidària).

I la bona “senyora Maria”, cristiana fidel de fe fonda i senzilla, que no fa soroll...

I n’hi ha moltes.




VOLEM VEURE JESÚS!!!






És l’adoració del Santíssim exposat a la custòdia.

Lamentem la falta de vitalitat de les nostres comunitats cristianes. Ens trenquem el cap per veure què podem fer. Fem plans, programes . Busquem idees!

I això és bo.

Però la Vida és el Senyor. Si busquem la seva presència i la seva proximitat per viure d’Ell, tenim la magnífica realitat de la seva presència eucarística.

I si examinem la nostra història recent i comprovem que la vitalitat baixa quan ha desaparegut massivament la pregària davant del Santíssim?

A l’església, arreu del món , hi ha una renovació real que té com a instrument i lloc l’adoració del Senyor Jesús en la custòdia.

Tindrem bona oïda?

10 DE FEBRER, HI HA UN SECRET!!!

Cansats, decebuts, sense gaire vitalitat.

Un “producte magnífic” arriba el dia 10 de febrer.

QUARESMA.

Arriba un profeta disfressat d’institució litúrgica.

En les nostres buidors ressona una crida: MIREU CAP AQUÍ!





CONVERSIÓ


Mirar a fons a Jesús que em mira especialment.




ORACIÓ


PERSONAL I COMUNITÀRIA!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada