segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

dissabte, 23 de maig del 2015

Els futurs diaques fan l'acte de professió de fe

La Diòcesi de Lleida comptarà a partir del proper diumenge, 3 de maig, de tres nous diaques permanents: Josep Solé Sans, Josep Maria Escorihuela Pujol i Joan d'Àvila Busquets, els quals han fet aquest dijous, 30 d'abril, l'acte de professió de fe.




En presència del vicari general, Mn. Ramon Prat, en representació del bisbe Mons. Joan Piris, encara convalescent d'una malaltia, i del secretari-canceller de la Cúria, Mn. Víctor Espinosa, que actuava com a notari, els tres aspirants a diaques han fet la promesa per poder accedir al ministeri del diaconat.



Ha estat un acte senzill i un pas previ a l'ordenació que presidirà el bisbe de Lleida, a partir de les 5 de la tarda.

El diaconat és un ministeri que poden accedir homes cèlibes i casats i al qual el Concili Vaticà II va donar un nou relleu. "La Constitució Lumen Gentium (cfr. n.18) assenyala que els diaques permanents reben la imposició de les mans "no en orde al sacerdoci”, és a dir per oferir en nom de Crist el sacrifici eucarístic, "sinó per a servir" en comunió jeràrquica amb el bisbe i els preveres (LG 29) i en estreta connexió amb els laics compromesos a l'Església", diu el bisbe Joan en la glossa d'aquest proper diumenge.



Font web Bisbat de Lleida



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada