segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 1 de març del 2015

El Bisbat de Lleida estrena Guia

El Bisbat de Lleida ha editat la Guia 2015, una publicació que recull les principals dades, organismes, parròquies i persones que treballen i estan al servei de l’Església a la nostra diòcesi.


De la Guia 2015 se n’ha fet una edició de més de 400 exemplars, que es distribuiran entre els diferents organismes, delegacions, àrees, entitats i persones vinculades a l’Església de Lleida, així com altres de la resta de l’Estat i les administracions locals. Els pròxims dies, també s’habilitarà un banner al web oficial del Bisbat, per poder accedir de forma digital al seu contingut.

“Aquesta és una eina d’informació que pretén aproximar-nos a tots aquells que volen contactar amb els diferents organismes i moviments de l’Església a Lleida, en facilitar una visualització de l’estructura diocesana, que va més enllà dels preveres i els laics”, diu Mn. Víctor Espinosa, secretari-canceller del Bisbat.

Per Mn. Víctor, aquesta guia “és una finestra oberta a la vida pastoral de la Diòcesi”. 

La Guia 2015, que actualitza l’existent, editada l’any 2010, està dividida en quatre apartats: Dades, organismes, parròquies i persones.

En el primer, es recullen les principals dades del Bisbat, per continuar amb les biografies dels tres darrers bisbes, Mons. Joan Piris; l’emèrit, Mons. Francesc Xavier Ciuraneta, i qui va ser administrador apostòlic, Mons. Javier Salinas. Un altre apartat dedicat a l’episcopologi de l’Església de Lleida, amb la relació històrica dels bisbes i els anys de prelatura que van servir, ens dóna pas a les dades de la Cúria diocesana, els horaris d’atenció i diferents adreces diocesanes d’interès. El capítol es tanca amb un resum estadístic sobre població, territori, parròquies, preveres classificats per edats, diaques i religiosos.

Els organismes diocesans, començant per la Cúria i especificant els seus responsables, així com els organismes deliberatius i consultius, el Capítol Catedral, les institucions formatives, les delegacions i les diferents àrees de cooperació formen part del segon gran capítol de la Guia.

La divisió territorial de la diòcesi, amb els arxiprestats, les unitats pastorals, les parròquies, els sacerdots, els diaques, els animadors de comunitat i un cens de població conformen el capítol tercer, que es tanca amb un quadro resum.

El darrer apartat de la Guia està dedicat a donar a conèixer les persones que estan al servei de l’Església de Lleida. Un índex onomàstic i un altre institucional posen fi a la publicació que té com a cirereta i novetat, respecte a l’anterior guia, una infografia de tot l’organigrama del Bisbat, que permet amb un cop d’ull saber com està organitzada la vida de l’Església a Lleida.

www.bisbatdelleida.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada