segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 1 de març del 2015

ENTRE LA FE I LA TRADICIÓ

Durant el mes de febrer, hem celebrat diverses festes litúrgiques, molts populars, de molta tradició, amb molta participació de fidels. 

Perquè són tant participades? Potser, perquè ens movem entre la Fe, la Superstició i la Tradició.


La Presentació del Senyor (la Candelera), Sant Blai i Santa Àgueda. Seguides en el calendari i plenes de devots.

A la festa de la Candelera, havia, com cada any, una certa fruïció per aconseguir espelmes beneïdes. Aquestes es deixen cremar, després, a casa, per ocasions especials, per finalitats concretes. Porten sort?



Sant Blai, menjar beneït, per consumir i per regalar. Assegura protecció?

Santa Àgueda, moltes associacions, especialment femenines, la tenen com a patrona. Perquè, havent com hi ha, tantes santes dones de les que coneixem més dades reals de les seves vides?

Crec que ens movem entre la Fe i la Tradició, entre l’anunci real de la Salvació de Crist, entre la proximitat amb la Gràcia divina i el fetitxisme catòlic. Moltes persones descobriran,
darrera cadascuna d’aquestes celebracions, l’amor misericordiós de Jesucrist que és capaç d’omplir una vida i de fer-la transmissora de Bona Noticia. Altres persones cercaran la protecció divina de “no se sap pas qui”. Altres cristians, d’aquestes festes no en volen saber res, perquè “molesten” a la seva sensibilitat que aspira a un Crist Viu.

Opino, que la missió, cada vegada més urgent, de laics i preveres, és “depurar” la mitologia i la realitat, la superstició i la confessió, la Fe i la Tradició.



Difícilment un jove es sentirà atret a una Església, que s’allunya de la vida real, perdent-se entre la Fe i la Tradició...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada