segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

diumenge, 1 de març del 2015

LA FESTA DELS DEJUNIS: QUARESMA

Ens ha arribat el profeta Quaresma. Pasqua a la vista!



Els 40 dies d’entrenament cristià fort: per poder celebrar la Pasqua del Senyor i ser renovats en la gràcia del Baptisme. La litúrgia en diu “la solemnitat dels dejunis”. Unes pinzellades per ajudar- nos en aquest camí de conversió.

Primer demanar fortament a l’Esperit Sant que ens converteixi i ens guiï. El dejuni per a pregar i donar i donar-nos als altres.

Deixar coses per fer lloc a Déu en el cor: deixar per pregar. Podem deixar temps de tv i en aquest silenci estar amb el Senyor una estona cada dia. Podem deixar algun caprici per a donar a Càritas algun diner. També podem donar alguna cosa que necessitem.

Ens cal ser cristians: no critiquem ni murmurem. Mirem a l’altre pensat que Jesús l’estima del tot i acollim-lo amb bondat. L’evangeli és clar no jutgeu i Déu no us jutjarà.

Deixem temps “del nostre” per visitar algú que sabem n’estarà content. Per acompanyar i conversar. Hi ha moltíssima gent que ho necessita molt.

També ara hi ha grups cristians que dejunen algun dia a pa i aigua. I fan més pregària.

Quin miracle si dejunem una mica de nosaltres mateixos! Però les meravelles de Déu en la nostra vida no s’han acabat. Creguem-hi i seran.

Josep Maria 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada