segueix-nos

segueix-nos

TERRA SANTA

TERRA SANTA

Terra Santa

Terra Santa

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

PARTICIPA! TOTS I TOTES SOM NECESSARIS!

divendres, 20 de març del 2015

ELS DIES SANTS . SETMANA SANTA

Heus aquí el que l’església celebra a la Setmana Santa:



DIUMENGE DE RAMS
Jesús entra a Jerusalem muntat en un ase, l’animal de la vida senzilla i dels treball quotidià. 

És aclamat com a Messies i rei de pau. Jesús regnarà des de la Creu. Pòrtic del tríduum pasqual. Anunci de la mort i la resurrecció del Senyor.





DIJOUS SANT
Jesús s’acomiada dels seus deixebles amb un sopar. Allà els renta els peus, com a signe de la seva entrega total, una entrega que els seus seguidors també hem de viure. I alhora els deixa el pa i el vi de l’Eucaristia, presència seva que serà el nostre aliment al llarg del camí de la vida.



DIVENDRES SANT


Jesús és escarnit, torturat i clavat en una creu, i des de la creu ens mostra què vol dir estimar totalment, com només Déu pot estimar. Nosaltres avui, escoltant el relat de la passió, pregant per tota la humanitat, venerant la creu i combregant , li agraïm el seu amor, i afirmem la nostra fe en ell i en el seu camí de fidelitat i entrega.





PASQUA : JESÚS RESSUSCITAT!

Tota l’església celebra el gran esdeveniment que és fonament i sentit de la nostra fe: Jesús, fidel fins a la mort, ha ressuscitat d’entre els morts i viu per sempre. Ell ens va al davant. I nosaltres, amb tot el goig, ens reunim per compartir-ho, en la celebració més important de l’any. 


AL·LELUIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada